Menu
RSS

ÎNCĂ O GRĂDINIŢĂ REABILITATĂ (2016 08 03)

Primăria Tîrgu Mureş continuă investiţiile în ceea ce priveşte unităţile de învăţământ din municipiu. De data aceasta vorbim despre Grădiniţa cu program prelungit cu predare în limba germană, care aparţine Gimnaziului Friedrich Schiller, din cartierul Aleea Carpaţi şi care se pregăteşte să primească micuţii în toamnă, aşa cum se cuvine. Pe lângă reabilitarea clădirii, Primăria a decis să o şi extindă. Astfel, acolo funcţionează două grădiniţe, cea cu program prelungit şi încă una, lipită de ea, denumită “Raza de Soare”. Astăzi, consilierul primarului a desfăşurat o vizită de lucru pentru a verifica stadiul reabilitării, pentru care Primăria Tîrgu Mureş a acordat din bugetul local, un million de lei.

REABILITAREA LICEULUI SANITAR (2016 08 02)

Primăria Municipiului Tîrgu Mureş a pornit reabilitarea şcoliilor, gimnaziilor, liceelor şi colegiilor din Tîrgu Mureş. Reprezentanţii Primăriei spun că în următorii patru ani, instituţia se va axa foarte mult pe ceea ce înseamnă învăţământ de calitate. Printre liceele reabilitate de Primăria Tîrgu Mureş, din bugetul local, se află şi Liceul Teoretic „Gh.Marinescu” sau fostul Liceu Sanitar, unde lucrările a căror costuri se ridică la aproximativ 100,000 de lei au început în urmă cu două săptămâni. Astfel, atunci când va începe un nou an şcolar, cei 890 de elevi care învaţă acolo, se vor putea bucura de noile condiţii.

RHEUM CARE, ÎN SPRIJINUL BOLNAVILOR (2016 01 21)

Fundaţia Rheum Care din Tîrgu Mureş tratează anual peste 3000 de bolnavi. Serviciile oferite pacienţilor: fizioterapie, reumatologie şi recuperare medicală vin în sprijinul persoanelor cu diverse boli ale sistemului locomotor şi nu numai. Preţurile foarte bune îi fac pe oameni să apeleze la specialiştii fundaţiei. Clienţii beneficiază acum şi de spaţiu de cazare.

FOMCO ECO FRIENDLY, VEDETĂ LA WORKSHOP (2015 12 04)

Vedeta workshopului de inventică, robotică, automatizări şi mecatronică desfăşurat astăzi la Casa de Cultură Mihai Eminescu a fost maşinuţa Fomco Eco Friendly. Prezentată în faţa publicului în luna august a acestui an, maşinuţa a atras privirile curioşilor şi de data aceasta. Încărcată de la panourile solare, Fomco Eco Friendly poate atinge 100 km. După 4 ore de reîncărcare îşi poate continua drumul Cei de la Fomco se gândesc ca în decursul anului 2016 să achiziţioneze încă două maşini de acest gen. În cazul în care există cerere cu module de încărcare asemănătoare Fomco Eco Friendly, patronii sunt deschişi în a le fabrica la comandă.

Bursa locurilor de munca

Persoanele cu studii medii sau absolvenţii de facultate în căutarea unui loc de muncă sunt aşteptaţi la o bursă organizată de Fundaţia Romtens în cadrul proiectului „Dezvoltarea resurselor umane în 19 comunităţi rurale din Regiunea Centru, Sud-Est, Sud-Munteni. La eveniment vor participa 20 de agenţi economici. Aceştia oferă locuri de muncă pentru persoane necalificate sau cu studii medii, adică joburi pentru lucrători comerciali, ospătari, barmani, tămplari, muncitori cablaje auto, electricieni auto, mecanici auto, stivuitorişti sau şoferi. Pentru cei cu studii superioare se vor putea alege între posturile de asistent manager, contabil, inginer, funcţionar administrativ sau specialist marketing. Prin această bursă cei în căutarea unui loc de muncă au posibilitatea de a se întâlni cu angajatorii. În acest fel organizatorul, Fundaţia Romtens contribuie activ la dezvoltarea sustenabilă a resurselor umane în judeţul Mureş. Evenimentul va fi organizat miercuri, 28 octombrie între orele 9.30 şi 13 în Sala Aman a Hotelului Continental din Tîrgu Mureş. Bursa locurilor de muncă este organizat în colaborare cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mureş şi Compania Hirschmann Automotive.

Ultimele articole postate

Urmareste L!VE

Meniu